Op vakantie? Laat je huis veilig achter met AXA!

Laat je huis ook deze zomer weer veilig achter. Of je nu in Nederland vakantie viert, een paar daagjes eropuit trekt of misschien toch wel in het buitenland vertoeft. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk, zodat je met een gerust gevoel van huis gaat, maar ook weer thuiskomt. Alles ingepakt én op slot? Check!

Wist je dat? 


Ouderen vinden hun woning beter beveiligd tegen inbraak dan jongeren en de gepercipieerde mate van beveiliging ligt gemiddeld genomen lager in huurwoningen en appartementen.

Circa één op vijf heeft thuis wel eens een (poging tot) inbraak meegemaakt. Circa één op drie heeft in het afgelopen jaar een inbraak in de buurt meegemaakt.

Bijna een kwart draait de deur niet (altijd) op slot als men even kort de deur uit gaat.

Huissleutels zijn volop in omloop: een groot deel van Nederland heeft zijn/haar huissleutel gedeeld met iemand anders; veelal de ouders, uitwonende kinderen of de buren.


null

Bovenstaande feiten zijn afkomstig uit een recent onderzoek (n=553) naar inbraakpreventie van AXA Home Security in samenwerking met funda (december 2023).

1. Zorg voor veiligheidsbeslag op jouw buitendeuren!

Hiermee kies je voor zichtbare deurbeveiliging en goedgekeurde sloten die niet alleen extra inbraakwerend (beschermt tegen cilindertrekken) zijn. Inbrekers herkennen deze sloten namelijk ook van een afstand, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou toeslaan!

Bekijk veiligheidsbeslag!

TIP: voor maximaal inbraakwerendheid van je deur adviseren we naast veiligheidsbeslag, ook een SKG-goedgekeurd veiligheidsdeurslot- en cilinder te plaatsen.

Let op: de PC-maten voor het veiligheidsbeslag- én deurslot dienen altijd gelijk te zijn. Voorbeeld: je hebt een veiligheidsbeslag PC 72, dan heb je ook een veiligheidsdeurslot in dezelfde maat nodig!

Controleer ook meteen of de schildlengte- en breedte, maar ook of het gatenpatroon (zie maattekeningvan het nieuwe veiligheidsbeslag overeenkomt met wat je nu hebt. Zo ben je zeker van een goed passend product!


AXA Veiligheidsbeslag (PC-maat 72)

Liever een andere maat of uitvoering?

Zo doe je dat!

2. Denk ook om je ramen!

Dat de meeste inbrekers via de achter- of voordeur binnenkomen staat vast, maar vergeet zeker je (van buitenaf toegankelijke) ramen niet. Kies dan ook voor afsluitbaar raambeslag, zodat je ramen in gesloten stand ook inbraakwerend zijn!

Bekijk veiligheidsraamsluitingen!

Onze aanbevelingen!

3. Voorkom opklimmogelijkheden voor inbrekers

Haal je ladder, vuilcontainer, tuintafel etc. rond jouw huis zoveel mogelijk weg of zet ze vast met een goed kettingslot!

Bekijk kettingslot!

AXA kettingslot en muur- of vloeranker

Laatste checks voor het zover is!

4. Hang- en sluitwerk in orde? Laat het zien!

Vraag de gratis AXA-raamsticker aan en laat zien dat je woning beveiligd is!

Raamsticker aanvragen

Tof dat jij onze raamstickers wilt aanvragen!

Jouw aanvraag voor de AXA-raamsticker hebben wij in goede orde ontvangen, dank hiervoor. Wij gaan ermee aan de slag en zorgen ervoor dat jij ze zo snel mogelijk per post ontvangt. 

We sturen meteen een paar examplaren mee, zodat je extra bij de hand hebt!

PS Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend om de raamstickers op te sturen.

Zomerse groet,

Team AXA Home Security

Vul onderstaand formulier in om kosteloos jouw AXA-raamstickers aan te vragen. 

Wegens technische problemen is het formulier niet verzonden. Probeer het later nog eens.