AXA Titan® De nieuwe generatie scharnieren

Met de AXA Titan introduceert AXA haar nieuwe lijn scharnieren voor de professional. Dankzij de unieke gepatenteerde vormgeving en gepatenteerde wijze van beveiligen zijn slechts 3 scharnieren voldoende om het SKG*** certificaat te krijgen (weerstandsklasse 3), met daarbij ook nog eens een extreem hoog draagvermogen van 150 kg. Zo combineert de AXA Titan veiligheid, duurzaamheid en design in één.

Extreem draagvermogen
De AXA Titan heeft met slechts 3 scharnieren per deur een draagvermogen van 150 kg! Door de dubbele rolling van de scharnierbledden heeft de Titan een hoge sterkte in zowel verticale als zijdelingse richting. Indien een deurdranger of deurstopper wordt toegepast en de maximale belasting van 150 kg niet overschreden wordt, zijn er ook slechts 3 scharnieren nodig.

Hoogste veiligheid
Doordat bij de AXA Titan de scharnierpen wordt geblokkeerd door middel van een nieuw ontwikkeld vergrendelsysteem, is een dievenklauw overbodig geworden. Door toepassing van dit vergrendelsysteem heeft de AXA Titan met slechts drie scharnieren per deur de SKG*** certificering behaald(weerstandsklasse 3). Ook voldoet het scharnier aan de eisen conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Aan álles is gedacht

De AXA Titan is in samenspraak met de timmerindustrie ontwikkeld en kenmerkt zich door de tijdsbesparing bij het voorbewerken van de deur en het kozijn. Ook bij de montage van het scharnier en het afhangen van een deur, omdat slechts 3 scharnieren gemonteerd hoeven te worden.

Uitwisselbaar
De totaal dikte van de AXA Titan is 8 mm, waardoor deze in dezelfde infrezing past als een
89 x 89 x 3 mm scharnier.

Geen dievenklauw meer aanwezig
Door het ontbreken van een dievenklauw ontstaat tijdswinst bij het voorbereiden van het kozijn. Zo hoeft er geen uitsparing meer in het kozijn gemaakt te worden voor de dievenklauw. Door het ontbreken van deze uitsparing is aflakken eenvoudiger en wordt houtrot voorkomen.

Onderhoudsarm
Door gebruik te maken van de unieke lagercombinatie is het scharnier onderhoudsarm. Het stalen scharnier is gegalvaniseerd en extra behandeld met Topcoat®, waardoor deze zeer goed bestand is tegen weersinvloeden.
Bijkomend voordeel; doordat er geen uitsparing nodig is voor een dievenklauw, is er minder kans op vuilophoping en ruimte voor vocht, waardoor het hout en lakwerk langer goed blijft.