Waarom beveiliging

Inbraak in uw woning maakt vaak veel los.

Er wordt ruim 70.000 keer per jaar ingebroken, dat komt neer op zo’n 200 keer per dag! 80% van de inbraken zijn gelegenheids inbraken. De inbreker kijkt waar die snel naar binnen kan komen. Veel huizen hebben slechte sloten en beslag op de deuren, en sloten op ramen die niet met een sleutel afgesloten worden. Er staat een kliko of er ligt een ladder in de tuin waar de inbreker gebruik van kan maken. Gemiddeld hebben ze maar 2 minuten nodig om binnen te komen!

 

Niet alleen op materieel gebied, zoals de rotzooi die u aantreft door opengetrokken kasten of lades en de beschadigingen aan ramen of deuren. Minstens zo belangrijk is de emotionele schade die u kunt oplopen. Wanneer een erfstuk, zoals een halsketting van uw moeder of een bedelarmband met beeltenissen van uw kinderen, ontvreemd is, is dit onvervangbaar. Geen verzekeringsuitkering kan dit verlies compenseren. En daarnaast het gevoel dat vreemden, wellicht terwijl u boven lag te slapen, in uw woning zijn geweest. Het gevoel van uw woning als veilige plek van geborgenheid, is dan wreed verstoord. Dit kan tot een langdurige periode van onbehagen leiden.

 

Door uw huis goed te beveiligen met veiligheidsproducten van AXA, wordt de kans dat er bij u thuis wordt ingebroken verlaagd met 90%. Veiligheidsproducten zijn van buitenaf goed waarneembaar. Hierdoor zal een inbreker door lopen naar een huis dat deze producten niet heeft.