Fietsdiefstal

10 tips voor het beveiligen van uw fiets, klik hier

AXA adviseert het gebruik van een tweede slot, klik hier

Sleutelservice

Controleert u op uw sleutel of het nummer goed leesbaar is. Wellicht is het zwarte beschermhoesje wat verschoven waardoor een cijfer weggevallen is of kunt u het onderscheid tussen 0, 8 en 9 niet goed meer lezen door gebruik.

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)318 - 536220
Of via e-mail : axa.keyservice@allegion.com

Zorgt u dat u uw referentienummer of uw sleutelnummer binnen handbereik hebt of vermeldt u deze in uw email?

Controleert u alstublieft of u in het bezit bent van een AXA of Basta slot. U kunt op onze website geen sleutels nabestellen van de merken Trelock en Abus. U vindt de merknaam op de voorkant van uw fietsslot.

Als u wel in het bezit bent van een AXA of Basta slot maar het sleutelnummer wordt niet geaccepteerd, dan kan het zijn dat uw slot geen sleutelservice heeft. De volgende sloten hebben geen sleutelservice:

AXA Ren ringslot
AXA Clinch kettingslot
AXA Ferrox kabelsloten
AXA Rigid of Basta CB kabelsloten
AXA UL beugelsloten

Controleert u of u een sleutel voor het juiste slot heeft besteld en of het ontvangen sleutelnummer overeen komt met hetgeen u heeft besteld.

Kloppen beide? Dan kunt u de sleutel retourneren, op de kaart. Hierop kunt u uw klacht vermelden.
Beschikt u nog over een originele sleutel? Stuurt u dan indien mogelijk een duidelijke foto van de originele sleutel mee. Graag beide zijden van de sleutel fotograferen, zowel het profiel als het sleutelnummer moet goed te zien zijn.

U stuurt uw sleutels zonder kosten retour naar:
AXA Stenman Nederland B.V.
T.a.v. AFD. SLEUTELSERVICE
Antwoordnummer 1037
3900 VB Veenendaal

Elke sleutel wordt speciaal voor u gemaakt. AXA kan in uw opdracht gemaakte sleutels niet aan iemand anders verkopen. Terugstorten van uw aankoopbedrag is dan ook niet mogelijk. Uiteraard kunt u via het sleutelprogramma het juiste sleutelnummer alsnog bestellen.

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)318 -536220
Of via e-mail : axa.keyservice@allegion.com

Zorgt u dat u uw referentienummer of uw sleutelnummer binnen handbereik hebt of vermeldt u deze in uw email?

Op sleutelbreuk zit helaas geen garantie. Vaak ligt de oorzaak niet in het materiaal, maar is een andere oorzaak van buitenaf het probleem. Zo spelen vallen of stoten van de fiets en de staat van onderhoud een grote rol.

Staat uw vraag hier niet bij, mailt u dan naar: axa.keyservice@allegion.com wij doen ons best uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden!

Nee het bijbestellen van sleutels is uitsluitend mogelijk via het sleutelnummer. Er is geen koppeling tussen slotnummer en sleutelnummer en bijbestellen via slotnummer is daardoor niet mogelijk.

De oorzaak kan zijn dat er 1 klapsleutel en 1 standaardsleutel besteld is. Deze worden apart van elkaar geproduceerd en verstuurd, waardoor het mogelijk nog even duurt voordat de tweede sleutel geleverd wordt.

Mocht dit niet het geval zijn, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)318 - 536220
Of via e-mail : axa.keyservice@allegion.com

De verzendkosten bedragen € 1,- per bestelling.

Algemeen

Er is geen AXA webshop die via onze website te bezoeken is. AXA producten kunnen slechts via fietsspecialisten aangeschaft worden.

Een fietssleutel is bij te bestellen via de online AXA Sleutelservice. Ga naar www.axabikesecurity.com en klik rechtsboven op de button sleutelservice. Overige vragen over de AXA Sleutelservice kunt u vinden onder de veelgestelde vragen – Sleutelservice.

AXA verkoopt geen losse onderdelen van producten. Mocht er een onderdeel kapot zijn, adviseren wij u terug te gaan naar de winkel ter reparatie.

 1. Hoe werkt dit? – U kunt met het kapotte product en het aankoopbewijs teruggaan naar de winkel waar u het product heeft aangeschaft. Zij beoordelen uw klacht en proberen het product te repareren, vervangen of om te ruilen voor een nieuw product tenzij beoordeeld wordt dat de schade buiten garantie valt.
 2. Wie handelt dit af? – De winkelier bij wie het product is gekocht. U tekent als het ware een koopcontract met de verkoper bij aankoop van een product, waar ook de garantie mee wordt bepaald.

 3. Hoe lang is de garantietermijn? – We bieden 2 jaar garantie op alle AXA producten, met uitzondering van het AXA Victory ringslot waar u 10 jaar garantie over krijgt.

 4. Wat valt onder de garantie? – Of een winkelier wel of geen garantie verleent, wordt bepaald na beoordeling van het product door de gespecialiseerde verkopers. Uiteraard verlenen wij geen garantie over producten die buiten de garantieperiode vallen en productie die zichtbaar slecht onderhouden zijn.

Sloten

Het instellen van een persoonlijke code voor een Newton slot staat uitgelegd in de handleiding die u kunt vinden op de productpagina van de Newton sloten met code op onze website. Klik hier om direct naar deze handleiding te gaan.

De volgende accessoires zijn onder andere beschikbaar voor een AXA ringslot:

 1. Mounting Plate: Voor montage van cantilever nokken, geschikt in combinatie met elk AXA ringslot.
 2. Flexible Fixing: Toepasbaar op iedere framebuis, geschikt voor AXA Defender, AXA Solid Plus en AXA Solid.
 3. Flex Mount: Toepasbaar op iedere framebuis, geschikt voor elk AXA ringslot.

Elektronische ringsloten worden op dit moment voornamelijk gebruikt door verhuur- en bike sharing bedrijven. Voor consumenten is dit product (nog) niet verkrijgbaar.

Wij raden u aan om gebruik te maken van een AXA slotspray, vuil regelmatig te verwijderen en het slot te controleren op beschadigingen.

Indien een slot is voorzien van minimaal een ART 2 sterren keurmerk is deze goedgekeurd door de Nederlandse fietsverzekeringen.

Verlichting

De uitleg over het aansluiten van uw verlichting staat in de handleiding die u bijgeleverd heeft gekregen bij uw aankoop.
Klik om de handleiding over het aansluiten van de Blueline 30 en Blueline 50 online te raadplegen.

Uitleg over de draden en de montage van uw verlichting staat in de handleiding die u bijgeleverd heeft gekregen bij uw aankoop.

Deze bracket is bij te bestellen via de winkelier.

De uitleg bij de USB-functie van uw fietslamp staat in de handleiding die u bijgeleverd heeft gekregen bij uw aankoop. Klik hier om de handleiding online te bekijken.

Er zijn twee typen dynamo’s verkrijgbaar, namelijk een naaf- en flank dynamo. Deze dynamo’s verschillen van elkaar in montage en lichtfuncties. De naafdynamo is ingebouwd in de voornaaf en heeft een steady functie, switch functie en auto functie. De flankdynamo loopt via het wiel en heeft slechts een steady functie. Uitleg over de verschillende functies vindt u hieronder.

Welke functie uw verlichting precies heeft, kunt u terugvinden in de bijgeleverde handleiding. Volgende functies worden onderscheiden:

 1. Steady functie: de functie die ervoor zorgt dat uw fietslamp voor 4 minuten blijft branden in stilstand.

 2. Switch functie: deze functie heeft de vorm van een aan- en uitknop en kan gebruikt worden om de naafdynamo aan te zetten zodat de verlichting gaat branden.

 3. Auto functie: deze functie zorgt ervoor dat uw verlichting automatisch aan gaat op het moment dat dit nodig is.

 1. Lux: Deze eenheid geeft de verlichtingssterkte aan van een oppervlakte.
 2. Lumen: Deze lichtstroom kenmerkt de uitgestraalde lichthoeveelheid.
 3. Candela: Deze eenheid geeft de sterkte aan van de lichtuittreding.

Bescherming

Dit verschilt sterk per kettingkast/-scherm. Bij aankoop van het product heeft u de nodige montagemiddelen en handleiding bijgeleverd gekregen. Indien u hier niet (meer) over beschikt adviseren wij contact op te nemen met uw rijwielspecialist.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het ons.