Zware sloten geschikt voor fatbikes

Adviseer het juiste slot

De populaire fatbike

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: elektrische fatbikes. Deze fietsen zijn aan de zware kant en motorisch wordt de berijder stevig ondersteund. Het is dan ook geen probleem om een zwaarder slot mee te nemen. 

Alternatief voor snorfietsen

Sinds de invoering van de helmplicht voor snorfietsen zijn fatbikes zo gewild dat ze extreem vaak gestolen worden. Verzekeren is daardoor steeds lastiger. Vanzelfsprekend adviseer je je klanten om hun fiets met een tweede slot (ART** goedgekeurd) vast te zetten ‘aan de wereld’. Zeker als je hem voor langere tijd parkeert op een risicovolle plek.

Bekijk hieronder de AXA 'tweede sloten' die uitermate geschikt zijn voor fatbikes.

Flexibel stallen

Om een fatbike met een tweede slot aan iets vast te zetten, is flexibiliteit bij het stallen is een groot pluspunt. Om extra zeker van je zaak te zijn, is een tweede slot zoals de AXA Loop 110 heel handig. Door de ketting door het grote oog te halen kan je een korte lus creëren en een grotere afstand overbruggen.

AXA Loop 110

Extra zware beveiliging

De fatbike wordt gebruikt als alternatief voor snorfietsen. In een diefstalgevoelige omgeving biedt een ART*** slot zoals de AXA Linq Pro met 10 mm dikke schakels extra zekerheid. De Linq Pro heeft veiligheidsniveau 18 en is ART 3 sterren goedgekeurd.


AXA Linq Pro

Eenvoudige montage

De AXA Fold Ultra is een ART** slot die geleverd wordt met een superhandige houder. Met 1 druk op de knop gaat de houder open en kan het slot eruit gepakt worden. Bij het terugplaatsen van het slot klik je de houder weer dicht en is het slot stevig opgeborgen. Zo wordt het wel heel eenvoudig om een tweede slot mee te nemen.
AXA Fold Ultra

Een Absolute veilige keus

De AXA Absolute 9-110 is een hoogwaardige ketting met een ART** keurmerk. Het slot voldoet aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Het slot heeft extra dikke schakels van maar liefst 9 mm en is 110 cm lang, hierdoor kan je je fiets makkelijk aan een paal of hek vastmaken.

AXA Absolute 9-110