E-bike beveiliging

Niet lopen? Leg uw E-bike aan de ketting

Het is van groot belang uw E-bike goed te beveiligen. E-bikes hebben niet alleen een hoge aanschafwaarde, fietsverzekeringen eisen ook meer en meer het gebruik van en slot met een hoog beveiligingsniveau of een ART goed gekeurd slot.

Gebruik altijd een 2e slot
Het belang van een 2e slot wordt nogal eens onderschat. Het open breken van 2 sloten met een aparte cilinder kost een fietsendief te veel tijd. Hierdoor zullen fietsendieven uw E-bike eerder laten staan dan een fiets zonder 2e slot.

Veranker uw E-bike aan een vast object
Het is van groot belang om u uw E-bike te verankeren met een 2e slot aan een vast object. Denk aan een fietsenrek, lantaarnpaal of hekwerk.

Beveiliging van uw E-bike

De basis beveiliging voor iedere E-bike is een ringslot, vrijwel elke E-bike heeft standaard een ringslot. Om uw fiets aan een paal of hek vast te kunnen maken kunt u een plug-in ketting gebruiken die u eenvoudig in de zijkant van het ringslot steekt. 

Maar zoals aangegeven adviseren wij om altijd een 2e slot te gebruiken. Een fietsendief heeft vaak 1 specialisme en laat daardoor een fiets met sloten staan. Als 2e slot is een aparte ketting de perfect oplossing. We hebben diverse mogelijkheden met en zonder ART keurmerk. Een ketting met ART keurmerk is door een onafhankelijk instituut gekeurd en voldoet aan de eisen voor het afsluiten van een fietsverzekering. Dit vermindert de kans op diefstal aanzienlijk!

Download de brochure voor het assortiment

Laat uzelf zien, fiets verlicht!

We zien regelmatig fietsers die zonder verlichting rijden. Zij zijn in de veronderstelling dat ze wel gezien worden, maar zonder verlichting bent u niet of nauwelijks zichtbaar.

Check het voltage

Voor E-bikes hebben wij een uitgebreid assortiment koplamen en achterlichten die op de batterij van de E-bike aangesloten kunnen worden. Elke E-bike heeft een ander voltage batterij. Het is dus belangrijk om eerst het voltage te checken voordat u nieuwe verlichting aanschaft.

Download de brochure voor het assortiment

Downloads

Hieronder kunt u de brochure downloaden met ons speciale E-bike sloten- en verlichtingsassortiment.

Brochure en werkplaats verlichtingsoverzicht