AXA Connect

Maakt fietsen slimmer

Je fiets op slot zetten met een traditioneel slot zal altijd blijven. Naast de vertrouwde manier is er nu ook een smartoplossing: AXA Connect. AXA heeft in samenwerking met Conneqtech de module ontwikkeld. Vanaf nu is het mogelijk om continue in contact te staan met je fiets via je smartphone.

Hoe werkt het

Connected Bike

In de AXA Connect app zijn verschillende functies beschikbaar. Via de Track & Trace functie is bijvoorbeeld te zien waar de fiets staat.

Met AXA Alert kan je door middel van geo fencing een virtueel hek om de fiets heen zetten. Zodra de fiets buiten dat gebied komt, verplaatst wordt of omvalt krijgt de eigenaar daar een melding van. Verder krijg je een waarschuwing als de fiets harder gaat dan 50 km/u. In dat geval kan je ervanuit gaan dat dat de fiets is meegenomen en vervoerd wordt op een aanhanger of in een busje.

Naast deze fietsbeveiligingsopties zijn er ook een aantal fun onderdelen. Zo zijn het aantal gereden kilometers zichtbaar, het aantal verbrande calorieën en de bespaarde hoeveelheid Co2 uitstoot. Deze onderdelen zijn allemaal via social media te delen.

Met de AXA Family Care kunnen de fietsen van het hele gezin toegevoegd worden. De ouder ontvangt dan een berichtje als het kind veilig op school is aangekomen.

Winnaar fiets innovatie award

Begin 2016 is het eerste project met de AXA Connect module in samenwerking met Sparta gelanceerd en in de loop van het jaar zullen er meer volgen. Vol trots kunnen wij melden dat wij met deze oplossing de Fiets Innovatie Award hebben gewonnen!

De jury prees de connectiviteit en ziet voor deze innovatie vele toekomstige toepassingen. “Door deze eigentijdse ontwikkeling is AXA Bike Security erin geslaagd de eigenaar online met zijn fiets te verbinden.”

Professionals

De verdere ontwikkeling van de Connect module is in volle gang. Via de module sta je in verbinding met je klant en ontstaan er nieuwe mogelijkheden om extra diensten snel en eenvoudig aan te bieden. Zoals het doorvoeren van een software update, een melding sturen als er onderhoud nodig is of een aanbieding doen voor een fietsverzekering.

Pilot project voor fietsfabrikanten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een test doen met AXA Connect? Dat kan! In een pilot project gaan we samen onderzoeken hoe de module het beste met jouw fietsen gekoppeld kan worden. Binnen 2 maanden kan jouw pilot project inclusief eigen ontworpen app live staan. Neem contact met ons op via 0318 - 536 222.

Download hier de brochure